Canlı Destek

Merhaba , yardımcı olmamızı istediğiniz bir konu var mı ?

Canlı Destek İçin Tıkla:

DSG Nedir ? Nasıl Çalışır?

15-12-2020 09:59
DSG Nedir ? Nasıl Çalışır?

DSG şanzıman Volkswagen  tarafından geliştirilmiş, yine Volkswagen grubu firmalarda kullanılan yeni nesil sarsıntısız vites türüdür.

Orijinal adı "Direct Shift Gearbox” dır.

 Dsg sistemini her ne kadar kullanıcılar yeni diye bilselerde aslında bu sistem ,bizimde bildiğimiz kadarıyla 15-20 sene öncesine dayanıyor. 

DSG Şanzımanlarda amaç çift kavrama ile en yumuşak geçişleri sağlamaktır

Aracınız çift kavrama yapısına sahip ise ,viteslere daha hızlı geçtiğini ve mümkün olduğunca sarsıntıyı azaltığını görebilirsiniz.Bu sistemde eski şanzıman tipine göre hem daha kontrollü güç aktarıyor hem de kontrol sürecini arttırıyor diyebiliriz.

DSG şanzımanın atası....Belki de bir çoğumuzun bilmediği bu sistemin ilk olarak Formula 1 yarışlarında kullanıldığıdır. SMT olarak adlandırılan , debriyaj kullanmadan geçişler yapan sistemin bir kademe daha ilerletilmesiyle oluşmuştur.

Bu sistem ile gerek ani hızlanmalarda gerekse frenlemelerde en iyi geçişler yaparak konvektör kullanarak tekerleklere gücü iletebiliyor.

Malum ,DSG şanzımanda çift baskı balata sistemi kullanılıyor. Bu sayede vites sayısının tek ve çift olarak ayrılmasını sağlayarak geçiş sürecini hızlandırmaktadır. Burada ki çalışma prensibini biraz daha açıklayacak olursak ; 1,3,5 vites sayıları birinci baskı balataya düşerken, 2,4,6 vites sayıları ikinci baskı balataya dahil oluyor. 

 DSG şanzımanın şu sıralar Audi Firmasınca 10 ileri olacak şekilde testlerde olduğuda çıkan haberlerde söylenmektedir.

 Bakalım zaman otomobil sevenlere başka nasıl süprizler sunacak ...

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.