Canlı Destek

Merhaba , yardımcı olmamızı istediğiniz bir konu var mı ?

Canlı Destek İçin Tıkla:

Düğmeye Basıldı !!! Yeni Fabrika Nerede Olacak ?

16-12-2020 09:45
Düğmeye Basıldı !!! Yeni Fabrika Nerede Olacak ?

Volkswagen, çoğalan elektrikli taşıt ve SUV ihtiyacına yanıt sunabilmek adına, Çin'de senede 300 bin taşıt yapan devasa fabrikasının kapasitesini ikiye katlamaya hazırlanıyor.

Çinli FAW ile Volkswagen ortaklığı, senede 300 bin taşıt üretimi ile dünyanın en büyük otomotiv fabrikalarından biri olan Foshan Plant'ın kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Devasa fabrikanın kapasitesi yakın vakitte ikiye katlanacak. Fabrikadaki yeni kapasite, Volkswagen'in elektrikli otomobil üretme çalışmalarını hızlandırmak amacıyla kullanılacak.


Öte yandan Çin'de SUV talebinin yükselmesi nedeniyle artırılan kapasite aynı vakitte yeni SUV tarzı taşıt üretimlerinde de kullanılacak. Şirketten oluşturulan açıklamada, VW ve Audi'nin en yeni elektrikli modellerinin Foshan fabrikasında üretileceği ve bu fabrikanın şirketin elektrikli taşıt stratejisinde çok mühim bir rol oynayacağı ifade edildi.

Çin'deki düzenlemeler çoğu yabancı otomobil üreticisini ülkedeki elektrikli taşıt üretimi amacıyla büyük yatırımlar yapmaya zorluyor. Elektrikli taşıtlar amacıyla Çin'de mühim yatırım kararı alan firmalardan biri olan Volkswagen, geçen sene senede 100 bin adet elektrikli taşıt üreteceğini açıklamıştı.

YILDA 1 MİLYON ADET

Volkswagen Group China CEO'su Prof. Dr. Jochem Heizmann, Güney Çin'deki bu mega fabrikaya yapılacak yatırımla Çin'i elektriklendirme sözünü tutacaklarını belirterek, "Foshan fabrikası Çin'deki elektikli stratejimizin mühim bir dönüm noktası olacak" dedi.

Volkswagen 2025 senesine kadar dünya çapında senede 1 milyon adetlik elektrikli taşıt üretimine ulaşmayı planlıyor.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.