Canlı Destek

Merhaba , yardımcı olmamızı istediğiniz bir konu var mı ?

Canlı Destek İçin Tıkla:

Triger Kayışı Ne Zaman Değişir?

15-12-2020 10:12
Triger Kayışı Ne Zaman Değişir?

Otomobil artık hayatımızın olmazsa olmaz parçalarından biri, seyahatlerde zaman kazandırması, toplu taşıma araçlarındaki rahatsız edici durumlarla karşılamayı engellemesi, rahat ulaşım sağlaması gibi avantajları sayesinde yakıt ve bakım giderleri gibi birçok gider kalemini görünmez hale getirebiliyor. Birçoğumuz gider kalemini göze alıp artık lüks olmaktan çıkan araç sahibi olma düşüncesini benimsiyoruz. Ancak otomobile dair bilgilerimiz maalesef kısıtlı ölçüde kalıyor. Bu yazımızda triger kayışı ne zaman değişir sorusuna cevap vererek günlük hayatımızın bir parçası olan otomobili daha güvenli ve uzun süreli kullanmayı sağlamak adına sizleri bilgilendireceğiz.

 Özellikle bayan sürücülerin çok uzak olduğu konulardan biri her gün kullandığımız araçların motor işleyiş şeklidir. Herhangi bir sorun yaşandığında uzman kişilere başvurarak çözdüğümüz problemleri konu hakkında ufak püf noktalarını bilerek, rutin kontrolleri takip ederek daha da büyümeden çözebiliriz. Triger kayışı motor açısından önemli bir parça hem sağlam hem de uzun ömürlü olması, motorda zamanlama işlevi gerçekleştirdiği için kayma yapmaması gerekir zaten yapısında dişlidir ve kauçuk ve çelik tel/kuşaktan oluşur, sağlamlığının artması için içeriğine cam elyaf maddesi eklenmiştir. Uzman kişilerin triger kayışı ne zaman değişir sorusuna verdikleri cevaplar aracın markasına göre değişiklik gösterebilir. Bazı firmalar değişimin 4 yıl ya da 60.000 kilometrede bir bazıları ise 4 yıl ya da 90.000 kilometrede bir olması gerektiği konusunda görüş bildirirler.

Zamanında yapılmayan değişiklik yüzünden kayış üzerindeki dişler zaman içerisinde yıpranacak ve motorun işleyişinde daha büyük problemlere ve kopma sorunu ile karşı karşıya bırakacaktır. Bu durumda da triger kayışı değişimi daha pahalıya mal olabilir. Bu konu hakkındaki bu ufak bilgi ile hem can güvenliğinizi hem de mali durumunuzu kontrol altında tutmayı sağlayabilirsiniz.

Volkswagen Bora , Passat , Caddy , Jetta , Golf , Tiguan , Touareg , Transporter T4 T5 T6 T7 , Polo CC , Amarok , Arteon 

Audi A1 , A3 , A4 , A5 , A6 , A8 , Q3 , Q5 , Q7 
Skoda Fabia , Octavia , Rapid , Roomster , Superb , Yeti 
Seat Arosa , Cordoba , Ibiza , Leon , Toledo 

Triger Seti , V Kayışı , Devirdaim , Triger Kayışı, Volkswagen , Audi , Skoda , Seat Yedek parça https://www.vwparcaci.com/ ' da 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.