Canlı Destek

Merhaba , yardımcı olmamızı istediğiniz bir konu var mı ?

Canlı Destek İçin Tıkla:

Rot Başı Nedir ? Neye Yarar ?

15-12-2020 10:06
Rot Başı Nedir ? Neye Yarar ?

Direksiyon dişli kutusundan çıkan hareketin tekerlere ulaşmasını sağlayan parçaya rot kolu denir. Rotlar , içi dolu veya içi boş boru şeklinde çelik imal edilir. Bir ucuna sağ vida diğer ucuna da sol vida olmak üzere her iki ucuna da vida açılır. Bu vidaların birinin sağ diğerinin sol olması , rotları yerinden sökmeden rot ayarının yapılmasını sağlar.


Rot başları, rot kolunun ucuna vidalanarak takılan ve direksiyon kutusundan çıkan hareketin, direksiyon rot kolundan, deveboynuna, oradan da direksiyon mafsalına (tekerlere) iletilmesini sağlayan parçadır. Rot başının ucunda küresel mafsal bulunur, böylece direksiyon rot kolundan gelen itme hareketi, hareketli bir şekilde tekerleğe iletilmiş olur. Aslında rot başı dediğimiz parça tam olarak budur. Rot başlarındakı küresel mafsallar, üretim aşamasında greslenmiştir ve koruma amacıyla lastik takoz takılmıştır.


Rot başı bozuk olan bir  aracın rot ayarı  bozuk olur vede  araç  düz yolda  seyir halinde iken sağa sola  kendiliginden gitme yönünde  eğilim verir.

Rot başlarının aşırı derecede bozulması yüksek hız durumunda yerinden çıkması araçın hakiniyetini kaybetmek  vede ölümcül kazalara  sebebiyet vere bilir.


Volkswagen Bora , Passat , Caddy , Jetta , Golf , Tiguan , Touareg , Transporter T4 T5 T6 T7 , Polo CC , Amarok , Arteon 

Audi A1 , A3 , A4 , A5 , A6 , A8 , Q3 , Q5 , Q7 
Skoda Fabia , Octavia , Rapid , Roomster , Superb , Yeti 
Seat Arosa , Cordoba , Ibiza , Leon , Toledo 

Rot başı Rot kolu Ön Takım parçaları Volkswagen Yedek parça https://www.vwparcaci.com/ ' da 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.